Bravis ziekenhuis breidt bezoektijden uit

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Met ingang van 1 december 2018 breidt het Bravis ziekenhuis de bezoektijden uit. Vanaf die datum zijn bezoekers alle dagen welkom tussen 14.00 uur en 20.00 uur. Voor sommige afdelingen blijven nog specifieke bezoektijden gelden.

“Het Bravis ziekenhuis wil een gastvrij ziekenhuis zijn voor patiënten en bezoekers,” licht bestuurslid Bianka Mennema toe. “Doorlopende bezoektijden passen goed bij dit serviceconcept. Door de bezoektijden uit te breiden hebben de patiënten en hun naasten meer inbreng en kunnen ze zelf beter bepalen wanneer bezoek gewenst is. Bovendien kan de vertrouwde aanwezigheid van bezoek van met name de partner ook een vorm van mantelzorg zijn voor de patiënt en het genezingsproces bevorderen.”

De nieuwe regeling heeft eveneens een gunstige invloed op de verkeersstromen en parkeerproblematiek rond het ziekenhuis. In plaats van enkele piekuren wordt de stroom bezoekers nu meer uitgesmeerd over de dag.

Gelijkgetrokken

Bianka Mennema vervolgt: “Met de uitbreiding worden de bezoektijden in de locaties Roosendaal en Bergen op Zoom nu ook gelijk geschakeld. Deze liepen nog niet parallel. Dat was niet handig. Nu is de situatie in beide locaties hetzelfde en dat is voor iedereen duidelijk; voor patiënten en bezoekers, maar ook voor medewerkers.”

Bestaande afspraken

De bestaande afspraken blijven ook na de uitbreiding gehandhaafd. “De patiëntenzorg heeft in alle gevallen voorrang. Dit kan betekenen dat het bezoek gevraagd wordt om de kamer (even) te verlaten als dat vanwege medisch handelen nodig is. Ook de bestaande afspraak over het maximaal aantal bezoekers per patiënt (twee tegelijk) blijft onveranderd,” aldus Bianka Mennema. “En verder blijft het in overleg met de verpleging voor directe familie of een mantelzorger altijd mogelijk aanvullende afspraken te maken. De verpleegkundige beoordeelt dan of langer bezoek past in het behandelingsplan en de dagstructuur.”

De gewijzigde bezoektijden per 1 december 2018:

Verpleegafdelingen / Intensive Care / Hartbewaking:

  • Dagelijks van 14.00 uur – 20.00 uur

Moeder & Kindcentrum               :

  • Open bezoek voor gezinsleden, overig bezoek in overleg met de ouders

Kind & Jeugd:

  • Open bezoek voor gezinsleden, overig bezoek van 08.00 uur – 20.00 uur

PAAZ Bergen op Zoom

  • Maandag t/m vrijdag, 18.30 – 20.00 uur
  • Weekend en feestdagen, 14.00 – 16.00 uur en 18.30 – 20.00 uur