Bravis ziekenhuis in SBS6-programma Trauma Centrum

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Medewerkers van het Bravis ziekenhuis zijn deze zomer zes weken gevolgd voor afleveringen van het televisieprogramma Trauma Centrum van SBS6. De nieuwe serie wordt vanaf 8 september iedere werkdag om 20.00 uur uitgezonden.

De medische televisieserie Trauma Centrum geeft een beeld van hoe verpleegkundigen, medisch specialisten, artsen in opleiding en andere zorgverleners van een ziekenhuis hun vak uitoefenen en hoe zij hun werk beleven. De kijker maakt kennis met verschillende patiënten en hun verhalen.

Operaties

In de afleveringen van Trauma Centrum zijn diverse medisch specialisten van het Bravis ziekenhuis te zien. Zo verricht chirurg Denis Susa voor de camera een complexe longoperatie, verwijdert chirurg Hans Fabry met de operatierobot een gedeelte van een endeldarm, laat gynaecoloog Richard Pal het verwijderen van een baarmoeder zien en brengt gynaecoloog Elles in ’t Anker met een keizersnede een baby in de wereld; “Kijk eens wie daar is? Welkom!”

Privacy

Bij het filmen stonden de privacy van alle betrokkenen voorop. Vooraf kregen patiënten, hun naasten en zorgverleners altijd de vraag of zij wilden meewerken. Iedereen die in de nieuwe tv-reeks voorbijkomt, heeft ingestemd met de opnamen en het uitzenden hiervan.

24 uur per dag

De afleveringen van Trauma Centrum laten zien hoe de medewerkers van het ziekenhuis 24 uur per dag, 7 dagen per week klaarstaan om de beste zorg te verlenen. De serie geeft ook een goed beeld van de acute zorg en het belang hiervan in de regio.

Een aflevering terugzien kan via www.sbs6.nl/programmas/trauma-centrum.