Bravis ziekenhuis over beleid: ‘We zoeken de dialoog op’

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – ROOSENDAAL – Op woensdag 31 oktober heeft Bravis voor de derde keer de Dag van de Maatschappelijke Verantwoording georganiseerd. Het ziekenhuis vertelde over werkwijzen, toekomstplannen en de wijze waarop de organisatie in de samenleving wil staan.

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst heeft het ziekenhuis uitleg gegeven over gemaakte keuzes en de toekomstplannen aan patiëntenverenigingen, cliëntenraad, openbaar bestuur, zorgverzekeraars, banken, vrijwilligers en tal van anderen. Er was tevens ruimte  voor vragen en suggesties die de aanwezigen naar voren brachten.

Die aanpak past bij Bravis, aldus Leon van den Nieuwenhuijzen, voorzitter van de Raad van Toezicht: “In de wereld van nu moeten organisaties duidelijk zijn over waar ze voor staan en waar ze heen gaan. Recente voorbeelden geven aan dat burgers en politiek telkens weer overvallen worden door wat er in het maatschappelijk veld gebeurt. Als Bravis ziekenhuis willen wij met het gezicht naar de samenleving staan en we zoeken daarom de dialoog op.”

Samen met de patiënt

Naast onderwerpen over verschuiving van zorg werd veel aandacht besteed aan innovatie. “Ook bij innovatie zie je dat we niet vanuit onze ivoren toren kunnen bedenken wat goed is voor de patiënt. Innoveren doen we daarom uitdrukkelijk samen met de patiënt. De suggesties en feedback die we bij de bijeenkomst en het hele jaar door ontvangen nemen we daarom zeer ter harte”, vertelde Bianka Mennema, bestuurslid van het Bravis ziekenhuis.

Veel aandacht

Het Bravis ziekenhuis merkt dat het aantal deelnemers aan de bijeenkomst elk jaar groeit. Bestuursvoorzitter Hans Ensing: “We krijgen terug dat het voorziet in een behoefte. We waren destijds het eerste ziekenhuis in Nederland dat dit soort bijeenkomsten organiseert. We kunnen van harte aanraden om met open vizier het gesprek aan te gaan.”

Eerder vandaag meldde de PvdA nog bezorgd te zijn over de voorgenomen verhuis (link) van Bravis.

Foto: Bravis