Bravis ziekenhuis start proef met aanmeldzuil

De nieuwe aanmeldzuil bij het Moeder & Kindcentrum van Bravis. (Foto: Bravis ziekenhuis)

BERGEN OP ZOOM – In het Bravis Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom is een proef gestart met een aanmeldzuil. Patiënten kunnen hun komst voor de polikliniek gynaecologie, het Echocentrum of voor één van de verloskundigen in het centrum nu digitaal bevestigen. Dat heeft Bravis vandaag bekendgemaakt.

Aanmeldzuilen zijn geen onbekend fenomeen in Nederlandse ziekenhuizen, aldus Bravis. "Maar voor het eerst is een aanmeldzuil volledig geïntegreerd in het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van een ziekenhuis. Het Bravis ziekenhuis loopt hiermee voorop." Patiënten kunnen zich digitaal aanmelden met een geldig Nederlands identiteitsbewijs. De ID-scanner haalt de actuele patiëntgegevens op uit het EPD.

Eigen regie
Als patiëntgegevens niet meer juist zijn, kan de patiënt deze (deels) zelf via het beeldscherm wijzigen. "Vervolgens biedt de aanmeldzuil een actueel overzicht van de afspraken van die dag op de polikliniek of bij de verloskundige. De patiënt bevestigt via het scherm haar aanwezigheid. Dit wordt doorgegeven aan de arts of verloskundige. De patiënt ziet op het beeldscherm in welke wachtruimte zij kan plaatsnemen."
 
Selfservice & hospitality
De aanmeldzuil sluit volgens Bravis aan bij de ambities van het ziekenhuis 'om continu te innoveren' en 'selfservice & hospitality naar een hoger plan te tillen'. "Selfservice biedt patiënten de mogelijkheid om nauw betrokken te zijn bij hun zorgproces door meer taken zelf uit te voeren. Hospitality betekent dat rekening wordt gehouden met patiënten die dat niet kunnen. Voor patiënten die hulp nodig hebben met digitaal aanmelden zijn medewerkers aanwezig die een helpende hand bieden."