Gemeente laat zien: ‘We luisteren wel degelijk naar ondernemers’

BERGEN OP ZOOM – Gisteren publiceerden we namens het Binnenstadslab een artikel over Kaldi koffie & thee. Eigenaar René Franken vertelde over hoe hij zijn draai gevonden heeft in Bergen op Zoom, met deze mix van horeca en detailhandel. Hij had ook een kritiekpuntje aangaande de gemeente en keek woensdagmiddag verrast op toen hij ineens bezoek kreeg van de wethouder.

In het gepubliceerde artikel vertelt de ondernemer het vreemd te vinden dat hij nog nooit iemand gezien heeft van de gemeente. “Even voorstellen of feliciteren met je nieuwe zaak, wat betrokkenheid tonen en welkom heten; dat mis ik wel een beetje. In die zin is de marketing van de gemeente als organisatie nog niet wat het zou kunnen zijn”, zei hij.

Leerproces

Dezelfde dag nog bleek dat de Wethouder KijkopBergenopZoom.nl ook leest. Patrick van der Velden ging er meteen alsnog langs, mét een bloemetje, en bedankte de franchisenemer hartelijk voor zijn feedback. "Daar leren we alleen maar van", aldus de bestuurder. Eigenaar René was aangenaam verrast door het bezoek, waarmee de gemeente liet zien wel degelijk te luisteren naar dergelijke opmerkingen. Overigens blijft het niet bij deze éénmalige ludieke actie van de wethouder. Het Binnenstadslab gaat zo snel mogelijke alle starters verwelkomen maar is nog bezig met het inrichten van een slim systeem waarmee ze voorkomen dat er iemand wordt overgeslagen.

Foto: gemeente Bergen op Zoom