Breng die droevige kamerplant naar het plantenasiel voor herstel

INGEZONDEN MEDEDELING (Bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Toen je ‘m kocht of kreeg leek het zo leuk, zo’n verse groene vriend in huis dan wel op het werk. Maar na een maandje of wat blijkt de zorg je toch zwaarder te vallen dan gedacht. Geen nood, er is voortaan een adres dat de zorg van je overneemt. Een einde aan de dode blaadjes…

Je vraagt je hardop af wat die plant eigenlijk van je wilt. Je geeft hem water en je gunt hem het beste licht en toch laat hij zijn blaadjes hangen of vallen. Wat is er aan de hand? Misschien een andere plek of minder water, je probeert wat en rommelt verder. Ondertussen verdwijnt de kamerplant naar de achtergrond en raak je er aan gewend. Het is niet anders, blijkbaar ziet een echte kamerplant er zo uit.

Verdrietig

Steeds vaker ziet Mies Knippenberg, oftewel ‘De Prinses op het Groene Paard’ dit soort zielenpootplanten op vensterbanken en in hoekjes staan. Vooral op kantoren kunnen ze er wat van. Ze stelt verdrietig vast: “Niemand voelt zich meer verantwoordelijk voor het welzijn van onze lucht reinigende vrienden.” 

Daarom opende Mies onlangs een opvang voor hulpbehoevende en verwaarloosde kamerplanten; “Want jij gunt de ploeterplant toch ook een beter leven?” Dus heb je of ken je een verdrietige kamerplant die wel wat liefde kan gebruiken, kom dan tijdens de Boekenweek (10 t/m 18 maart) met je plant naar bibliotheek Het Markiezaat te Bergen op Zoom.

Kosten

De prinses is op maandag en donderdag van 13.30 tot 15.00 uur aanwezig om de planten aan te nemen en ze een hart onder de riem te steken. Of dat duur is? Valt wel mee. Ze vertelt: “Gratis opvang en onderdak en bij adoptie een sympathieke bijdrage in de kosten voor de transformatie.”

Stockfoto: Pixabay/Engin_Akyurt