Fotografiewedstrijd ‘Ontmoet Gageldonk-West’

BERGEN OP ZOOM – De wijk Gageldonk-West heeft een eigen online platform. Van, voor en over de wijk, dus ook voor mensen die elders wonen en meer over de buurt willen weten. Om te laten zien hoe bijzonder het hier is kun je deelnemen aan een fotowedstrijd, ook als je er niet woont.

Onder de noemer ‘Wij Maken De Wijk’ wordt Gageldonk-West op een positieve wijze onder de aandacht gebracht. Het idee daarbij is, onder andere met een fotografiewedstrijd, om te laten zien hoe Gageldonk groeit en hoe de wijk opleeft. Daarom kan iedereen meedoen. Ook als je zelf niet in de wijk woont.

Groeien, Ondernemen, Bereikbaar

Je mag alles fotograferen wat je wilt. Extra ‘punten’ kan je verdienen als je (een van de) volgende thema’s in je foto’s weet te verwerken: groeien, ondernemen of bereikbaar. En dat mag in de breedste zin van het woord. Bereikbaar kan gaan over de ligging van Gageldonk ten opzichte van de stad en het verkeer. Maar ook over dat het mogelijk is van jong tot oud in Gageldonk te wonen. Ondernemen kan een bedrijf hebben dan wel starten in beeld brengen bijvoorbeeld, of buren die elkaar helpen of bijvoorbeeld een straatfeest organiseren. Bewoners die iets bedenken om het leven leuker te maken. En groeien kan gaan over de vernieuwing van gebouwen, maar ook over de mogelijkheden om te spelen en te leren. Je te ontwikkelen.

Jury

De jury bestaat uit Sietske Ridders en Merijn Sitsen. Sietske is onder meer bekend van het Stadskleurboek Bergen op Zoom. Verder is zij docente aan de Kunstacademie AKV St. Joost. Merijn is professioneel fotograaf en fotojournalist. 

Prijzen

Bij een wedstrijd horen prijzen! De winnende foto’s worden gepubliceerd in de Bergen op Zoomse Bode. De allerbeste foto wordt bovendien tot mega-formaat vergroot om één van de etalages van de winkels aan de Kastanjelaan te sieren. Je foto krijg je zelf eveneens afgedrukt, op alu-dibond. Dat materiaal laat je foto’s schitteren, ook op plekken waar weinig licht is. En je maakt daarnaast vijf keer kans op een Fuji Instax Mini 9.

Voorwaarden

Iedereen mag meedoen aan de fotowedstrijd. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen, zodat ook kinderen en jongeren aan de wedstrijd mee kunnen doen. De categorieën zijn als volgt ingedeeld:  t/m 11 jaar, 12 t/m 18 jaar en vanaf 19 jaat. Met het insturen van je foto’s geef je de gemeente Bergen op Zoom en Stadlander het recht om jouw foto’s te mogen gebruiken voor publiciteit over Gageldonk-West / Wij Maken De Wijk.

Foto’s lever je aan door ze te mailen naar fotowedstrijd@wijmakendewijk.nl en dat kan tot en met 2 april 2018. Op 8 april wordt de top vijf bekend gemaakt en vervolgens kan het publiek tot 20 april stemmen welke foto de winnende inzending wordt. Op 9 mei wordt bekend gemaakt welke dat is.

Stockfoto: Pixabay/Ben Kerckx