PvdA pleit voor behoud geldautomaten in binnenstad

BERGEN OP ZOOM – De PvdA is onaangenaam verrast door het bericht dat de pinautomaten zijn verdwenen van de Grote Markt. Raadslid Han Verbeem roept het college op snel met de banken in gesprek te gaan.

Verbeem geeft aan te begrijpen waarom de huidige locatie op de Grote Markt niet meer kon. Pinmachines onder woningen worden overal verwijderd, wegens het risico op plof- of ramkraken. Er blijft echter voor het centrum niet veel over aan andere voorzieningen en dat vindt de PvdA niet bevorderlijk. Daarom roept de fractie het college op met de banken te gaan praten over een nieuwe locatie in het hart van de stad.

Nog volop contant geld nodig

Dat er steeds meer met de pinpas wordt betaald is nog geen reden om te stellen dat contanten niet belangrijk meer zijn, schrijft het raadslid. Hij noemt bestedingen in de horeca als voorbeeld maar ook de donderdagse weekmarkt. Hetzelfde geldt tijdens activiteiten als JazzBoZ en de Krabbenfoor. Dan wordt er juist veel geld opgenomen door het publiek. De PvdA vreest dat verdwijnen van de pinautomaten ten koste gaat van de binnenstad en evenementen. Daarom wil de partij dat er door het college zo snel mogelijk gekeken wordt naar een nieuwe locatie. Eventueel ‘in store’, zoals bij veel supermarkten al het geval is.

Stockfoto: Pixabay/Niek Verlaan