Bromfietscontrole levert meerdere bekeuringen op

BERGEN OP ZOOM – Donderdag hebben politieagenten op de Halsterseweg in Bergen op Zoom een bromfietscontrole gehouden in het kader van ‘Brom effe normaal'. Dit project heeft tot doel om bromfietsers bewust te maken van het feit dat zij een zeer kwetsbare verkeersdeelnemer zijn en dat het daarom belangrijk is dat zij extra goed op hun eigen veiligheid letten.

Er werden 45 bromfietsen gecontroleerd door de agenten en zij constateerden verschillende overtredingen waar ook processen-verbaal voor zijn gegeven.

Negen bromfietsbestuurders kregen een verbaal omdat op de rollentestbank bleek dat hun voertuig de wettelijke constructiesnelheid overschreed. Er zijn voor deze bromfietsen keuringsmeldingen opgemaakt naar de RDW. De brommers mogen niet meer op de openbare weg rijden tot zij opnieuw zijn goedgekeurd en dus weer aan de wettelijke normen voldoen. Een brommer had geen uitlaat, een bestuurder droeg geen helm en twee bestuurders hadden geen geldig brommerrijbewijs. Na een blaastest bleek een bestuurder van een brommer onder invloed van alcohol en de agenten zagen een bestuurder van een brommer op het fietspad rijden in plaats van op de weg. Ook voor deze feiten werden bekeuringen uitgedeeld. Tevens werd een openstaande geldboete geïnd van 1218 euro.

Bron: Politie.nl