Brug Smitsvest wordt niet door iedereen even veilig gevonden

BERGEN OP ZOOM – We plaatsten op Facebook eerder deze week een zeer fraaie foto van de Smitsvest fietsbrug over de Zoom. Dat het een mooie plaat was leidde niet tot discussie, wél kwamen er wat opmerkingen over de veiligheid ter plekke. Dus vroegen we eens na bij de gemeente hoe het zit.

Meerdere mensen gaven aan de situatie op en om de brug niet veilig te vinden. Je zou te makkelijk in het water eronder kunnen belanden. Met name het talud aan de zijkanten van de oversteek wordt als link gezien. Moeders zijn er niet gerust op en vrezen dat hun kroost hier van de weg zou kunnen raken, met mogelijk een nat pak tot gevolg.

Aanpassingen volgen nog

Gemeentelijk woordvoerder Erwin Stander laat weten dat de situatie wel voldoet aan alle wettelijke veiligheidsvoorschriften. Ook de maatvoering van de opening tussen de boogdelen is voldoende. “Omdat die boogdelen naar buiten uitbuigen, kun je daartussen naar beneden kijken en dit wordt door sommigen als onveilig ervaren”, vertelt hij. Daarom is er een tijdelijk gaaswerk geplaatst. Dat wordt nog vervangen door een fraaiere, definitieve oplossing die het oorspronkelijk ontwerp intact laat. Voor de situatie op de taluds naast de brug is aan de projectleider gevraagd met een plan te komen hoe dit veiliger te maken is.

Foto's: Gemeente Bergen op Zoom