Brutale brandstofdiefstal aan Zuidwestsingel is voor bewoners laatste druppel

BERGEN OP ZOOM – In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Zuidwestsingel uit vier auto’s alle brandstof geroofd. De tanks van de voertuigen zijn hiervoor doorboord. Het moet een stille operatie zijn geweest; 's nachts heeft niemand wat gemerkt.

De eigenaren van de auto’s hebben natuurlijk aangifte gedaan bij de politie. Eén van de gedupeerden heeft ook een oproep gestuurd naar het Politieteam Bergen op Zoom. Niet alleen namens zichzelf maar tevens namens de straat en andere omwonenden van Kijk in de Pot. De buurtbewoner wil vooralsnog anoniem blijven* maar geeft wel aan aanstaande maandag tevens de gemeente te bellen over de zorgen die er zijn over toenemende criminaliteit en vandalisme daar. Er moet wat gebeuren, vinden ook omwonenden.

Eén van de vragen die de bewoners aan de gemeente gaan stellen is of er camerabewaking kan komen, Het zit ze dus hoog. Er zou geregeld sprake zijn van vandalisme. De brandstofdiefstal is de spreekwoordelijke druppel, aldus de inwoner van de Zuidwestsingel. Het gevoel van onveiligheid is er opnieuw door toegenomen en het kost een aantal mensen ook geld, omdat zij geen volledige dekking in hun autoverzekering hebben.

* De naam van de bewoner is bij de redactie bekend