Free WiFi overwint alle hindernissen

Kampioenshond Free WiFi poseert op het erepodium (foto 1). Op de volgende foto's: Jasmijn van Vlimmeren met Free WiFi als winnaar in de categorie 'small' en Iris van Vlimmeren met Ivy in de categorie 'medium' op de 3e plaats. Foto's: Jacqueline van Vlimmeren)

BERGEN OP ZOOM / VENLO – Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Agility heeft Jasmijn van Vlimmeren (12 jaar) uit Bergen op Zoom de titel NK Agility Junior behaald, met haar twee jaar oude vlinderhondje Free WiFi. Het kampioenschap is afgelopen weekend op een voormalige atletiekbaan gehouden in het Limburgse Venlo. Agility is een vorm van hondensport waarbij de hond foutloos en snel een parcours met hindernissen moet nemen.

Er streden zo'n 35 kinderen van 7-18 jaar om de titels. De honden en begeleiders liepen in drie categorieën, afhankelijk van de hoogte van de hond. In de categorie 'small' werd Jasmijn Kampioen. Haar tweelingzus Iris presteerde het om in de categorie 'medium' op het podium te komen; zij behaalde met bordercollie Ivy hierbij een derde plaats. "Iris loopt ook vaak Agility met Free WiFi, maar dan tussen de volwassenen", zo laten de jongedames na afloop weten. "Samen hebben de meisjes Free WiFi opgeleid en binnen hele korte tijd zit ze nu in de hoogste klasse." Volgend jaar wil Jasmijn met Free WiFi deelnemen aan de Europese Kampioenschappen Junioren in Luxemburg. "Dit jaar was dat nog niet mogelijk, vanwege school."

Zonnebloemen

Jasmijn is de dochter van het agrarisch ondernemersechtpaar Jacqueline en Jos van Vlimmeren, zonnebloemtelers uit het Halsters Laag. Voor de familie Van Vlimmeren is de hondensport, naast het agrarisch bedrijf, hun lust en leven; ze leggen zich vol overtuiging toe op de traing van honden. Overigens is al eerder een kampioenshond bij de Van Vlimmerens in opleiding geweest: de bordercolliereu Blitz, eigendom van een neef van de familie, mocht voorgaand jaar op het erepodium staan.

Lees ook: 'Tussen de zonnebloemen groeit een kampioen'