BSD bezorgd over Bergse betonvloeren

BERGEN OP ZOOM – Fractievoorzitter Louis van der Kallen maakt zich zorgen over mogelijke slechte betonconstructies in deze gemeente. Hij vraagt in een brief aan het college naar de stand van zaken.

Landelijk is al een aantal keren in het nieuws gekomen dat er in gebouwen die na 1999 zijn weggezet soms sprake is van slecht beton. Volgens Van der Kalle schat een woordvoerder van de Vereniging Nederlandse Constructeurs in dat op enkele honderden locaties deze zogenoemde breedplaatvloer is toegepast. De fractieleider wil weten of die constructievorm ook ergens in Bergen op Zoom is gebruikt. Hij vraagt in zijn brief aan het college of de gemeente bij de vergunningverlening in de bouwspecificaties aangeeft welk betonsysteem moet worden gebruikt dan wel registreert welk type betonsysteem of vloerconstructie is gebruikt.

Registreren

In de Volkskrant van 21 oktober stelde een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat nu ‘de gemeenten aan zet zijn.’ De BSD vraagt daarom of de gemeente onderzoekt in hoeverre de risicovolle bouwvorm ergens is toegepast en zo ja, of er daadwerkelijk gevaar dreigt. Daarnaast stelt Van der Kalle dat het wijs is, mocht dit nog niet gebeuren, om voortaan toegepaste constructiesystemen te gaan registreren.

Stockfoto: Pixabay/StockSnap