BSD stelt: Gemeente wil af van midgetgolfbaan Meilust

BERGEN OP ZOOM – Maandag heeft BSD'er Piet van den Kieboom een brief gestuurd aan het college van B en W waarin hij stelt dat de gemeente af zou willen van de midgetgolfbaan in Meilust. De baan was dit jaar al niet meer open en volgens de lokale sociaaldemocraten is dat onderdeel geweest van een tactiek.

“De fractie van de BSD gaat zo langzamerhand haar geduld verliezen”, schrijft Van den Kieboom. Hij wijst erop dat de gemeente al ruim zeven maanden bezig zegt te zijn met de toekomst van midgetgolfbaan én aangeeft nog een aantal maanden nodig te hebben. “De BSD-fractie kan niet anders concluderen dan dat u de ‘tactiek van de verschroeide aarde’ toepast”, luidt de beschuldiging in de brief. Wethouder Yvonne Kammeijer heeft onlangs juist laten weten dat definitieve sluiting helemaal niet de bedoeling is. Er gingen zelfs gesprekken plaatsvinden met een aantal belangstellenden.

Niet meer nodig

De BSD schrijft echter te weten dat één van die gegadigden inmiddels niet bepaald een hoopgevende boodschap meekreeg tijdens een gesprek met de ambtelijke organisatie. Er zou zijn aangegeven dat de baan gaat niet meer open gaat en dat er een parkje komt. De gemeente zou een voorziening als deze niet meer nodig vinden omdat er is inmiddels een midgetgolfbaan is in Halsteren. Bovendien zou te kennen zijn gegeven dat van een horecavergunning ook geen sprake meer kon zijn, zelf niet voor de verkoop van eenvoudige drankjes, ijs of snoep. Van den Kieboom en zijn fractie willen van het college weten wat er nu nog onderzocht wordt en of er inderdaad dergelijke mededelingen aan gegadigden zijn of worden gedaan.