Man die Gall & Gall overviel en straatroven pleegde opgepakt

BERGEN OP ZOOM – Wat veel mensen al vermoedden bleek juist. Onlangs werd de Gall & Gall aan de Glacis overvallen door, zo luidde het politiebericht, 'een negroïde man'. Kort daarop werden op straat wat mensen beroofd door iemand met eenzelfde omschrijving. Menigeen dacht dat het om dezelfde persoon ging en dat bleek te kloppen.

Woensdagmiddag liet Politieteam Bergen op Zoom op Facebook weten: "Uit het onderzoek inzake de overval bij de Gall & Gall van vorige week dinsdag, 1 november 2016 en de vijftal straatroven van afgelopen weekend, waar hij onder bedreiging van een mes, mensen dwong om geld en/of goederen af te geven, is gebleken dat het hier over een en dezelfde dader ging. Vandaag hebben wij omstreeks 12.35 uur deze verdachte die zonder vaste woon of verblijfplaats was en zich op meerdere slaapplaatsen bleek op te houden kunnen aanhouden in Bergen op Zoom. De recherche zal het verdere onderzoek op zich nemen."

Een ander politiebericht meldt nog dat het om een 38-jarige man uit Halsteren gaat. Na onderzoek konden agenten hem op woensdag 9 november rond 12.35 uur aanhouden in een woning te Bergen op Zoom.