BSD vergelijkt aanpak midgetgolf Meilust met ‘stuurloos schip’

BERGEN OP ZOOM – in stevige bewoordingen laat Piet van den Kieboom namens de BSD weten weinig positiefs te kunnen ontdekken in de wijze waarop het college van B en W omgaat met het 'Dossier Midgetgolfbaan Meilust'. Zijn partij vraagt zich af of er bewust mistgordijnen worden opgetrokken.

"Een stuurloos schip waarbij de kapitein en de stuurmannen/-vrouwen vanuit de stuurhut een doelloze koers varen, terwijl de bemanning haar eigen koers volgt." Met die omschrijving opent de brief die de BSD vandaag naar het college stuurde. Er volgt een hele opsomming met verwijten over de aanpak van deze kwestie. Er wordt op vragen over de gang van zaken slecht, laat en onduidelijk gereageerd door de gemeente. De reacties die er komen geven een heel ander beeld van de kwestie dan bij wat zou zijn besproken met de kandidaten die interesse hadden in overname van de baan. En raadsleden moeten soms via de pers nieuwe ontwikkelingen en standpunten vernemen. Van den Kieboom stelt dat het er op lijkt dat de kwestie bewust onduidelijk wordt gehouden: "Tijd rekken en steeds meer mist creëren, zodat uiteindelijk niemand meer zicht heeft op de zaak." Hij wil van het college klare taal over wat nu eigenlijk de bedoeling is.

Beetje laat

Inmiddels beginnen eerdere kandidaten zich al terug te trekken. Het animo om van de midgetgolfbaan weer iets goeds te maken loopt terug. De investeringen worden alleen maar hoger omdat de baan en het terrein er in rap tempo slechter aan toe geraken, de onduidelijkheid maakt moedeloos en plannen om er met wat lichte horeca een winstgevende onderneming van te kunnen maken stuitten tot nu toe op heel veel bezwaren van de gemeente. Dat laatste lijkt nu te veranderen. Er wordt inmiddels onderzocht of een vorm van horeca alsnog mogelijk is.

Dat komt wel érg laat, vindt de BSD. Raadslid Van den Kieboom schrijft: 'De belangstellenden voor exploitatie van de baan en onze fractie hadden u daar reeds meerdere malen op gewezen." Hij wil graag weten waarom mogelijkheden als deze nu pas worden onderzocht en vraagt zich af of het college zich beseft dat, door de wijze waarop dit dossier is opgepakt, het animo bij de kandidaten behoorlijk is geslonken en soms zelfs verdwenen. Tevens wijst hij op het feit dat door al dat uitstel de kosten voor herstel van de banen flink zijn gestegen.