Cafetaria Plaza Dorpzicht voor derde keer in twee jaar beroofd

HALSTEREN – Het cafetaria Plaza Dorpzicht aan de Dorpsstraat in Halsteren is vanavond rond negen uur overvallen door een vrouw, die volgens de politiebeschrijving een stevig postuur heeft. De dader was gewapend met een mes en is er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Direct na de roof is via Burgernet een oproep geplaatst. Getuigen die de dader hebben gezien, of een vermoeden hebben van haar identiteit, worden gevraagd dit te melden bij 112.

Aanvankelijk was er sprake van een man in een zwarte capuchontrui met een bruin masker, maar later deze avond plaatste Burgernet een nieuw bericht waaruit blijkt dat het om een vrouw gaat. Ze had op het moment van de overval een groene sjaal om en zou een plastic zak bij zich dragen – zo blijkt uit de daderomschrijving.

Eerdere overvallen in 2014 en 2015

Het is de derde maal in twee jaar tijd dat Plaza Dorpzicht is overvallen. In augustus 2014 eisten twee gemaskerde overvallers, gewapend met een honkbalknuppel, geld van de snackbarmedewerkers. De overvallers waren een 43-jarige Halsternaar en een 37-jarige man uit Bergen op Zoom. ZIj werden enkele dagen later opgepakt, evenals de vrouw van één van de daders. Ruim een half jaar later, in maart 2015, is de snackbar opnieuw beroofd waarbij de dader heeft geschoten. Op dat moment waren alleen de 29-jarige eigenaar en een 17-jarige medewerker in de zaak aanwezig; er raakte bij de schietpartij niemand gewond. Met behulp van een speurhond is de dader dezelfde avond nog gevonden: een 33-jarige man zonder vaste verblijfplaats. Ook twee andere verdachten die bij deze overval betrokken waren zijn toen aangehouden.