CBR Examencentrum verdwijnt mogelijk naar Heerle of Wouw

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Het CBR wil de examencentrums in Bergen op Zoom en Roosendaal anders gaan organiseren. Er wordt onderzocht of een nieuwe locatie in Wouw of Heerle, gelegen tussen beide gemeenten in, een optie is.

Het oorspronkelijke plan was om de Roosendaalse vestiging te sluiten maar dat stuitte op veel protesten van rijscholen aldaar. Rijtijd en afstand leverden financiële maar ook prakische bezwaren op. Daarom heeft het CBR besloten te gaan onderzoeken of een nieuwe locatie ongeveer in het midden tussen beide steden wél haalbare kaart is.

Niet enthousiast

Nu zijn de Roosendaalse en Bergse centra om en om open. Erg handig werkt dat voor de interne organisatie niet, daarom is de wens om op één vaste plaats altijd open te zijn groot. Als dat niet lukt blijft het Bergse Examencentrum bestaan en wordt in Roosendaal een nieuwe locatie gezocht omdat daar het huurcontract verloopt. Een aantal rijschoolhouders is in ieder geval niet erg enthousiast over het idee om vanuit de dorpskernen examens te gaan houden. Het verkeer daar is wezenlijk anders dan de dagelijkse praktijk in de stad en dus geen goede afspiegeling voor een examen.

Bron: VerkeersPro