CDA-brief had effect: slagbomen Joorenplein nog niet verwijderd

BERGEN OP ZOOM – In april kaartte het CDA een aantal parkeerkwesties aan bij het college. Onder meer vanwege het voornemen de slagbomen op het Joorenplein weg te halen en ook hier met de nieuwe parkeerautomaten te gaan werken. Fractievoorzitter Annette Stinenbosch maakte bezwaar. Mede daarom blijft het systeem hier vooralsnog zoals het was.

Het CDA had concrete redenen om tegen het weghalen van de slagbomen te zijn. Voor velen is het Pastoor Joorenplein een uitkomst, aldus Stinenbosch, alleen al omdat er geen 'ingewikkelde' parkeerautomaten staan. Maar er speelt meer, schreef ze in april: "Geen kenteken invoeren en achteraf betalen, zodat er niet teruggerend hoeft te worden naar de automaat. Een mooi iets om, zonder zorgen over parkeren, te kunnen shoppen in onze stad.”

Voorlopig gered

Het college heeft echter besloten om de slagbomen hier te verwijderen dus die toegevoegde waarde is straks weg, stelde het CDA vast. De fractievoorzitter schreef, in dikke letters en met uitroepteken: “Wij willen u dus met klem vragen om juist de slagbomen, waar een paar jaar geleden fors in is geïnvesteerd, te behouden!”

Het heeft in ieder geval voor uitstel van de plannen gezorgd. Deze week ontving het CDA een brief van de gemeente waarin staat dat er opnieuw over parkeren en verkeer in het centrum wordt gesproken, maar pas na de zomer. Tot die tijd blijven de slagbomen sowieso en wellicht wordt zelfs alsnog besloten ze helemaal niet weg te halen. In ieder geval wel als het aan het CDA ligt.