CDA en VVD stellen vragen over veiligheid Pomonalaan

BERGEN OP ZOOM – Onlangs was het weer eens mis op de kruising van de Pomonalaan met het Bastiaansblok en de Begoniastraat, aldus de VVD en het CDA. Raadsleden Joost Pals en Erik Verbogt stellen, mede naar aanleiding van het ongeval, enkele vragen over de voortgang van de herinrichting.

De betreffende aanrijding liep uiteindelijk minder dramatisch af dan het zich aan deed zien, gelukkig bleek de opgeroepen traumahelikopter niet nodig. Het blijft echter een zoveelste incident op een weg en kruising die voor veel problemen zorgen, aldus Verbogt (CDA) en Pals (VVD).

Nieuwe inrichting

Beide raadsleden wijzen op het feit dat er een werkgroep vanuit de buurt is samengesteld om de overlast aangaande de Pomonalaan op de kaart te krijgen. Ook is de gemeente naar de herinrichting van de Pomonalaan aan het kijken. Er komt een plan waarbij onder meer de maximaal toegestane 30 kilometer beter gewaarborgd moet worden. Beide raadsleden willen weten hoe ver het hiermee staat en of die werkgroep met buurtbewoners hierbij actief betrokken wordt.