CDA mengt zich in discussie over geluidsscherm: hou het biobased!

BERGEN OP ZOOM – De discussie rondom de schermen langs de Randweg, die een verlengde moeten vormen van het kunstwerk 'Tussenstop', laait verder op. Het CDA vindt juist dat de gemeente vast moet houden aan de eerder verkozen biobased invulling.

Het oorspronkelijke idee was om de wanden, die zich links en rechts bevinden van het aan de Halsterseweg te plaatsen kunstwerk 'Tussenstop', te verlengen langs de Randweg. Daarvoor zouden panelen worden gebruikt die aan de binnenzijde biobased materiaal bevatten en aan de buitenzijde van beton zijn. Een betrekkelijk kostbare oplossing, waar de gemeente -zo bleek vandaag- op terug is gekomen. Het alternatief dat is bedacht zijn schermen van gerecyclede kunststof. Hierdoor kost het plaatsen geen anderhalf miljoen meer maar negen ton. De VVD vindt dat nog steeds heel veel geld en stelde meteen vragen.

Laat je zien als biobased gemeente

Nu meldt ook het CDA zich in de discussie. Raadslid Erik Verbogt schrijft het collega dat zijn fractie juist vindt dat de eerste biobased invulling aangehouden dient te worden. De gemeente beroept zich er vaak op deze duurzame toepassingen zo belangrijk te vinden, constateert hij. "Maar als puntje bij paaltje komt kiezen we vaak voor een goedkoper alternatief", is zijn verwijt. Volgens zijn fractie zouden deze schermen juist een unieke kans zijn om Bergen op Zoom als biobased gemeente op de kaart te zetten. Hij roept dus het college op alsnog te kiezen voor het oorspronkelijke plan en de met de kunstenaars samen bedachte biobased schermen te plaatsen.

Afbeelding: © PolyLester