CDA wijst op waterballet Rooseveltlaan

BERGEN OP ZOOM – De afwatering op de Rooseveltlaan werkt niet naar behoren, meldt fractievoorzitster Annette Stinenbosch namens het CDA aan de gemeente. Ze stuurt foto's mee als bewijs van het waterballet dat onstaat op die weg.

Vrijdag constateerde het CDA met eigen ogen (en camera) dat er veel water blijft staan op het meest oostelijke deel van de Rooseveltlaan, ten oosten van de stoplichten, richting de snelweg. De plas is circa zes cm diep, schrijft Stinenbosch. Tevens meldt ze: "Automobilisten passen hier hun gedrag op aan, maar dit komt niet ten goede aan de verkeersveiligheid. Sommige automobilisten die de afslag richting Vlissingen op willen rijden wisselen plotseling van rijstrook. Andere automobilisten nemen pas op het laatste moment de afslag. Chauffeurs kunnen bovendien geen inschatting maken van de diepte van de plas."

Afvoer

Vermoedelijk kan de afvoer het aflopende water van de weg niet aan., aldus het schrijven. Bovendien ligt de berm ernaast hoger. Het CDA roept de gemeente op deze situatie zo snel mogelijk eens nader te onderzoeken en aan te passen, om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Foto's: CDA Bergen op Zoom