CDA wil betere busverbindingen Lepelstraat

BERGEN OP ZOOM – Het CDA heeft het college aangeschreven over de busverbindingen van en naar Lepelstraat. Die laten nu te wensen over vindt de fractie, met name in het weekend.

De brief is ondertekend door fractievoorzitter Annette Stinenbosch en duoraadslid Hans Peter Verroen. Die vinden dat de leefbaarheid van Lepelstraat in het geding is en dat de gemeente er alles aan moet om de voorzieningen op peil te brengen dan wel te houden.

De huidige busverbindingen volstaan eigenlijk niet, stelt het schrijven. Lijn 111 (tussen Bergen op Zoom en Roosendaal) rijdt eens per uur en alleen op werkdagen tot 20.00 uur. Lijn 310 en lijn 110 (de nieuwe spitslijn) rijden doordeweeks overdag eens per half uur, ’s avonds om het uur tot ongeveer 23.00 uur, en ook in het weekend. Maar deze twee stoppen niet in Lepelstraat. Het is een half uur lopen naar het Halsterse Molenplein voor wie toch van die busdiensten gebruik wil maken.

Alternatieve route

Volgens Stinenbosch en Verroen zouden lijnen 310 en 110 eenvoudig via Lepelstraat kunnen rijden met een kleine routewijziging. Als deze bussen, via de Steenbergseweg, langs de parallelbaan van de N286 rijden en daar een extra bushalte komt, is het probleem opgelost. Dan is de afstand tot het centrum van Lepelstraat nog maar een kwartier. Het zou zelfs geen extra tijd kosten. Omdat de bus op deze manier een verkeerslicht en een rotonde minder te nemen heeft, wordt de tijd dat hij stopt bij de extra bushalte gecompenseerd. De CDA-fractie roept de gemeente via het college op dit voorstel op korte termijn te bespreken met Arriva.