CDA wil bijgepraat worden over Wmo-situatie

BERGEN OP ZOOM – Namens haar partij heeft fractievoorzitter Annette Stinenbosch vragen gesteld over het feit dat onlangs duidelijk werd dat een aantal Wmo-aanvragen niet juist is ingevuld. Mede omdat een jurist zich in de kwestie vastbeet kwamen wat voorbeelden naar boven waarbij het echt mis is gegaan.

Wethouder en portefeuillehouder Yvonne Kammeijer liet weten geschrokken te zijn van de recente voorbeelden. Daar was inderdaad het nodige niet goed gegaan, ook in de afhandeling van de klachtenprocedure gaf ze toe. Het CDA is net zo geschrokken, stelt Stinenbosch namens haar fractie. Met name omdat een aantal ouderen niet de hulp krijgt die nodig is, meldt ze, terwijl de gemeente hiervoor wel verantwoordelijk is. Haar partij wil een duidelijk beeld krijgen van de situatie.

Inzichtelijk maken

In een schrijven aan B en W vraagt Stinenbosch om cijfers. Zoals het aantal bezwaren en in hoeveel gevallen het college het advies naast zich neerlegde van ambtenaren of de hoorcommissie. De CDA-fractie vraagt zich af in hoeverre de wethouder in beeld heeft hoeveel mensen te weinig hulp krijgen en of de uitvoering van wel toegekende ondersteuning ook onafhankelijk wordt gecontroleerd.

Stockfoto: Pixabay/whitfieldink