CDA wil snelheidscontroles op onder meer Antwerpsestraatweg

BERGEN OP ZOOM – Namens het CDA deelt fractievoorzitter Annette Stinenbosch allereerst complimenten uit richting de gemeente. Haar partij vindt de heringerichte Guido Gezellelaan en Pastoor Jutenlaan prachtig geworden. Maar ze heeft ook een vraag over de gevolgen van de nieuwe verkeerssituatie.

"Er is oog voor de veiligheid geweest", aldus StinenBosch. "Gezien de drukte op de Rooseveltlaan is er voor gekozen om de Guido Gezellelaan niet de toegangsweg naar de stad te laten worden. Zo wordt ook het verkeer langs de verschillende toegangswegen verdeeld." Nu de herinrichting klaar is vraagt ze echter aandacht voor onder meer de Antwerpsestraatweg.

Verschillende bewoners gingen er blijkbaar van uit dat de toegang naar de stad zou worden verlegd naar de Guido Gezellelaan en waren blij met de afgenomen snelheid in hun straat. Namens hen vraagt het CDA af dit gehandhaafd kan blijven door controles op snelheid te houden op het traject kruising Olympialaan-Antwerpsestraatweg-Laan van Borgvliet, tot aan de Parallelweg. Verder sluit ze zich aan bij partijen als Lijst Linssen en de PvdA, die ook voor de Parallelweg vroegen om snelheidsbeperkende maatregelen.

Afbeelding: Pixabay/OpenClipart-Vectors