Chauffeurs nemen regels niet serieus op hoek Koepeldwarsstraat-Lindebaan, aldus BSD

BERGEN OP ZOOM – De BSD stelt in een brief vragen aan het het collega van B en W over het gedrag van koeriersdiensten, postbezorgers, medewerkers van de Kringloper, sommige bewoners en zelfs de politie. Velen zouden de verkeersregels op de hoek van de Koepeldwarsstraat en Lindebaan aan de spreekwoordelijke laars lappen.

Namens de BSD-fractie is raadslid Piet van den Kieboom in de pen geklommen om de klachten van buurtbewoners bij het college onder de aandacht te brengen. Er geldt op de betreffende hoek een éénrichtingsverkeer-regel, die continu wordt overtreden. Ook 'hinderlijk parkeren' zou er een structureel punt van irritatie zijn. Als bewoners er iets van zeggen, krijgen ze vaak een grote mond als reactie, aldus de brief van de BSD.

Ten einde raad

Volgens Van den Kieboom zijn de omwonenden redelijk ten einde raad. Ze zouden al van alles hebben geprobeerd om de overlast te verminderen of op z'n minst bespreekbaar te maken. Zelfs landelijke politiedienst zijn benaderd, vertelt de brief, en een toegezegd gesprek met de wijkagent heeft nooit plaatsgevonden. De lokale sociaaldemocraten willen van B en W weten of de gemeente op de hoogte is van de problematiek en wat er aan wordt gedaan.