City Service Punt in voormalige muziekwinkel van Koster

Het monumentale pand van Koster Muziek staat al geruime tijd leeg, nadat het tijdelijk was verhuurd als outletcentrum. Met de komst van het City Service Punt zou het gebouw weer een funcionele invulling krijgen. (Archieffoto: Streetview)

BERGEN OP ZOOM – Het college van B&W wil een City Service Punt –een bewaakte fietsenstalling met aanvullende services – inrichten in het leegstaande pand van Koster Muziek in het Vierkantje. Dat heeft wethouder Yvonne Kammeijer vanmorgen bekendgemaakt. Het initiatief vloeit voort uit de opdracht die de gemeenteraad het college afgelopen november heeft gegeven, om de binnenstad fietsvriendelijker te maken. De raad zal zich naar verwachting in april/mei over de plannen voor het City Service Punt uitspreken.

"In het City Service Punt kun je veilig en gratis je fiets stallen; óók in de avond en late uurtjes", zo laat wethouder Kammeijer weten. En: er komt in het servicepunt ruimte voor aanvullende voorzieningen voor zowel de binnenstadsbezoekers als de omwonenden. Zo zijn er plannen voor een openbaar toilet, een pakketdienst en een uitleenpunt voor kinderfietsen: de 'kinderfiets-o-theek.'

Parkeerbeheer 

De exploitatie van het nieuwe City Service Punt komt in handen van Parkeerbeheer. Het beoogde pand is de voormalige winkelruimte van muziekhandel Koster, met ingangen aan zowel de Fortuinstraat als Kortemeesteraat. Het samengestelde winkepland bestaat uit historisch waardevolle en beeldbepalende gebouwen; bij de omvorming tot servicepunt zal rekening gehouden worden met zowel de monumentale waarden van het complex als ook de uitstraling en inpassing in het historische winkelhart.