Cliënt bedreigt en gijzelt hulpverleenster met mes

BERGN OP ZOOM – Donderdagmiddag heeft een man bij een hulpverleningsinstantie een begeleidster ernstig met een mes bedreigd en haar enige tijd gegijzeld. Hij is vrijdagmorgen aangehouden.

De vrouw was als hulpverleenster bij de man. Zeer onverwachts greep hij haar beet en dreigde met een mes. Na enkele worstelingen en het heftig schreeuwen om hulp wist het slachtoffer het pand via de voordeur te ontvluchten. Hierna rende ze naar enkele collega's, die onmiddellijk de politie waarschuwden. De hulpverleenster deed aangifte op het politiebureau. Ze vertelde dat ze heel erg bang was geweest.

Aanhouding

Enkele agenten en een politiehond zijn de man aan gaan houden. Hij was niet meer aanwezig maar de Officier van Justitie gaf toestemming om de cliënt op te sporen. Vrijdagmorgen rond 7.30 uur is hij alsnog opgepakt en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Daar is hij inmiddels verhoord. Vanwege privacyoverwegingen worden niet meer details over de betrokken mensen en instantie bekendgemaakt, meldt de politie.

Bron: Politie.nl