Cliënten S&L Zorg krijgen een eigen bus

Tot een half jaar geleden waren er twee busjes bij S&L Zorg.Ze werden vooral gebruikt om bewoners te vervoeren bij uitjes. Helaas kwamen ze niet meer door de keuring. De leerlingenvereniging van scholengemeenschap ‘t Rijks in Bergen op Zoom is daarom een actie gestart om geld in te zamelen voor een nieuwe bus voor S&L Zorg.

Gisteren werd de bus officieel geschonken aan de cliënten van S&L Zorg. Dick Leening is begeleider van de leerlingenvereniging en vertelde: “Elke drie jaar organiseren we een grote actie. We willen onze leerlingen maatschappelijk bewust maken. Als je dan ook de dankbaarheid ervaart als je aan het einde van de gezamenlijke inspanningen een ‘cadeau’ mag overhandigen, hebben onze leerlingen een leerzame en leuke ervaring gehad”.

Sneeuwbal-effect

Doordat ‘t Rijks de actie startte kwam er veel meer op gang. Rotary Club Bergen op Zoom-Noord hoorde van de actie en besloot de opbrengsten van het onlangs in het Markiezenhof gehouden Fashion Event te doneren en er kwamen donaties binnen van de zusters Franciscanessen van Mariadal en de zusters Franciscanessen van Charitas. Alle gelden bij elkaar waren voldoende om een prachtige bus aan te schaffen. Gisteren werd hij officieel in gebruik genomen en cliënten mochten natuurlijk direct een rondje rijden.

Een welgemeend dankjewel

Marjolein Bolt, voorzitter van de raad van bestuur van S&L Zorg: “Voor de noodzakelijke ritten is vervoer natuurlijk geregeld, maar voor zomaar even een uitje is geen financiering. Door eigen busjes beschikbaar te hebben kan er wel ‘gewoon’ een ritje gemaakt worden, juist voor de leuke ontspannen activiteiten. Deze bus betekent heel veel voor onze cliënten. We zijn alle donateurs en betrokkenen bij deze actie ontzettend dankbaar.”

Foto's: S&L Zorg