Shopavonden bij restaurant De Hemel zijn een succes, ook voor het goede doel

Bij restaurant De Hemel worden naast heerlijk gerechten ook wel eens andere zaken gepresenteerd. Deze week onder meer mode en lifestyle, tijdens speciale shopavonden op13 en 14 juni.

De avonden zijn een samenwerking van de Steenbergse lifestylewinkel De Suijkerpot en De Hemel. Bezoekers krijgen de kans om kennis te maken met lokale en regionale ondernemers die de innerlijke of juist uiterlijke mens verzorgen. Eddy Eddai, eigenaar van het restaurant, straalt bij het ontvangen van zijn gasten. Hij vertelt: “De vorige editie was zo’n succes dat we er nu twee avonden van gemaakt hebben.” De ondernemer zet graag zijn deuren open voor samenwerking met andere bedrijven, als het wat toevoegt. Dit is daarvan een geslaagd voorbeeld, vindt hij; “Je kunt elkaar versterken, aanvullen. En zo iets bijzonders realiseren. Wij zorgen voor de gastronomie, en voor mode moet je bij Andrea zijn."

Andrea Suijkerbuijk is eigenaresse van de Suijkerpot. Zij laat haar nieuwe hoogzomercollectie zien tijdens een modeshow. Maar dat niet alleen. “Dit is een avond waar iedereen mag schitteren”, vertelt ze. “Maar ik vraag ook aandacht voor Tinkerbel, het aan deze avond verbonden goede doel. Ik heb zelf helaas een nichtje moeten verliezen en deze stichting doet zo veel moois voor zieke kinderen en hun gezin, daar willen we graag met een loterij aan bijdragen.”

Iedere euro wordt goed besteed

Namens Stichting Tinkerbel vertelt bestuurder Marjolein Nieland over hoe deze organisatie wensen van kinderen met een chronische of levensbedreigende aandoening in vervulling laat gaan: “We zijn volledig afhankelijk van donaties.Vrijwilliger zijn heel erg betrokken en krijgen zelfs geen reiskostenvergoeding, iedere euro die we ontvangen besteden we echt aan de wensen van die kinderen.” Omdat in het gezin waarin een ziek kind leeft de meeste tijd en energie opgaan aan de verzorging, waardoor er vaak weinig ruimte overblijft voor samen genieten, betrekt de stichting ouders, broertjes en zusjes zo veel mogelijk bij de vervulde wensen, aldus de bestuurder.

Leonie van Breda, een van de bezoekers, beaamt dat: “Ik ben directeur van basisschool De Biezenhof in Halsteren. Een kindje op onze school kon lekker naar Efteling-vakantiepark Bosrijk met het hele gezin, verzorgd door stichting Tinkerbel. Zij hebben het helemaal top gehad!’ Er waren dus heel veel redenen waarom de bezoekers van de eerste avond met een goed en tevreden gevoel naar huis gingen.

Meer weten over Tinkelbel?  www.tinkerbel.org

Meer foto's zien? Klik hier!