Clubs en verenigingen halen 6.068 euro op via VriendenLoterij

BERGEN OP ZOOM / AMSTERDAM – Een mooie opsteker voor zes verenigingen in Bergen Op Zoom. Dankzij hun achterban kwam er bij deze clubs in 2018 maar liefst 6.068 euro extra in de kas terecht. De achterban steunt haar vereniging door specifiek voor deze club mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas.

Opbrengsten die binnenkomen door deelname kunnen aan van alles besteed worden, zoals aan een nieuw trainingsveld, een opknapbeurt van een clubhuis maar ook aan georganiseerde activiteiten voor jong en oud in de regio. Afgelopen jaar haalde in onze gemeente stichting de Vierschaar het hoogste bedrag op, namelijk 2.761 euro.

Meespelen voor je eigen club

In Nederland genereren enkele duizenden clubs, verenigingen en stichtingen via de VriendenLoterij extra inkomsten. Zij dragen daarmee bij aan gezondheid en welzijn in hun eigen regio. Dit jaar is er een recordopbrengst van ruim 5,8 miljoen euro uitgekeerd, aldus de organisatie. Die ziet zichzelf hierdoor als een structurele financier voor veel organisaties.

Ook meedoen? Kijk eens op hun website: www.vriendenloterij.nl/clubs

Stockfoto: Alexas_Fotos / Pixabay