Collecte Oranje Fonds komt naar Bergen Op Zoom

BERGEN OP ZOOM – Stichtingen en verenigingen in Bergen Op Zoom kunnen zich nu opgeven voor de Oranje Fonds Collecte. Die vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 26 mei, voor een sociaal en betrokken Nederland. Inschrijven kan tot 1 april.

Deelnemende organisaties mogen de helft van de opbrengst zelf besteden aan een eigen, maatschappelijke doelstelling. Daarmee is de collecte een unieke kans voor elke sportclub, scouting of buurtvereniging om geld in te zamelen voor bijvoorbeeld de renovatie van een clubhuis of het organiseren van een teamuitje. De andere helft besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in de regio. Op deze manier komt elke opgehaalde euro terecht bij lokale maatschappelijke projecten in de buurt. Deelnemende organisaties werken zo samen met het Oranje Fonds, ondersteund door de RegioBank, aan een sociaal en betrokken Nederland.

Help jouw vereniging

Veel lokale initiatieven zijn erg enthousiast over de collecte. Ze vinden het vaak best gezellig om samen op die manier eens met mensen uit de eigen gemeente in contact te komen. Het levert zelfs wel eens een complimentje op, of leerzame feedback. Maar vooral die extra duiten in de clubkas-zak zijn erg welkom meestal. Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om contactloos te betalen aan de deur of geld te werven via een online actiepagina.

In 2017 werd in totaal ruim 647.000 euro opgehaald. In 2018 kunnen verenigingen weer deelnemen aan de collecteweek. Bekijk gelijk of jouw collectegebied nog beschikbaar is en vraag vrijblijvend informatie via www.oranjefonds.nl/collecte of 0900 – 4488 448.

Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. We zijn er voor iedereen die bij wil dragen aan de sociale verbinding in Nederland en in het Caribische deel van Nederland. Met de collecte steunt het Oranje Fonds maatschappelijke organisaties en laten we zien hoe belangrijk deze organisaties zijn. Denk aan het buurthuis waar mensen die in een sociaal isolement zitten altijd terecht kunnen en het zorgcentrum waar mensen met een beperking een dagbesteding vinden.

Afbeelding en logo: Oranje Fonds