College blij met verkoop Hoofdkwartier en Lepelaar

BERGEN OP ZOOM / LEPELSTRAAT – Twee trotse wethouders kondigden woensdagmiddag aan dat het gelukt is om een nieuwe bestemming te vinden voor het Borgvlietse Hoofdkwartier en de Lepelstraatse Lepelaar. In beide panden worden verschillende typen woningen gerealiseerd.

Wethouders Ad Coppens en Patrick van der Velden waren zichtbaar in hun nopjes met het feit dat het na ongeveer zes jaar is gelukt om voor beide locaties een nieuwe invulling en koper te vinden. Bouwgroep De Nijs-Soffers gaat van de panden woningen maken, van verschillende groottes en voor verschillende doelgroepen, waaronder ook starters.

Identiteit intact houden

‘Apetrots’, was de beschrijving die wethouder Coppens zich permitteerde om zijn gevoel en dat van zijn college-genoot weer te geven; “Het is goed voor de gemeenschap, voor de gemeentekas en voor mensen die hier straks kunnen gaan wonen.” Van der Velde vulde aan: “En omdat de panden hun uitstraling en behouden ook voor de identiteit van de beide kernen.” Met de bouwers is afgesproken dat bijvoorbeeld de kapel in het Hoofdkwartier intact blijft en de Lepelaar wordt met eenzelfde respect bejegend.

Koop of huur?

Namens de bouwers waren Luc de Nijs en Rainier Schuurbiers aangeschoven. Ze gaven aan de plannen echt in samenwerking met de gemeente te hebben ontwikkeld. Er komen bovendien nog informatieavonden voor de omwonenden van beide locaties. Aan de Rembrandtstraat komen zeven levensloopbestendige appartementen, aan de Lepelstraatse Kerkstraat twee grondgebonden woningen en vijf appartementen die het heel goed gaan doen als starterswoning. De hoop is dat daarmee ook jongeren wat sneller kunnen besluiten hier te komen of blijven wonen.

Of het deels huur- dan wel koopwoningen worden, valt nog te bezien. Dat laten de bouwers van de markt afhangen. Ze hopen onder meer tijdens de vernoemde infoavonden te ontdekken wat geïnteresseerden het liefste willen.

Afbeeldingen: Bouwgroep De Nijs-Soffers