Opinie: Dom, naïef en eigenwijs

(Illustratie: Pixabay / Gerd Altmann)

Peet Bakx heeft als BSD-politicus tot 2018 in de gemeenteraad gezeten. In het verleden is hij echter enige tijd afdelingsvoorzitter geweest van de Bergse PvdA. Over de keuze van de PvdA om uit het formatieproces te stappen, heeft hij als oud-bestuurder, als Bergse sociaaldemocraat én als betrokken Bergenaar een uitgesproken opvatting.

door: Peet Bakx, oud-raadspoliticus

Hoe dom, naïef en eigenwijs kun je zijn. De PvdA Bergen op Zoom doet net alsof er niets aan de hand is in de wereld. Partijbelang en principes zijn belangrijker. Hoe durf je in tijde van zware crisis hier politiek gewin uit te halen. Bergen op Zoom verkeert in zeer zwaar weer momenteel, dat weet iedereen. Hoe komen we uit de coronacrisis?

Het college probeert hier alles aan te doen en vraagt om hulp, ook aan de PvdA. Help dan ook mee en ga je verantwoordelijkheid niet uit de weg. De PvdA weer ten voeten uit, zwelgen in het eigen gelijk en de mond vol hebben over solidariteit.

Zonder aarzelen nam minister Van Rijn zijn ambt aan op de vraag of hij wilde helpen. Prachtig voorbeeld. Nee, daar moet je bij de PvdA in Bergen op Zoom niet mee aankomen. Ik heb van de week al eerder hierop gereageerd. Direct kwamen allerlei hulptroepen in stelling die mij bekritiseerden, waar ik het lef vandaan haal en of ik het wel snap.

Kritiek hebben op je geloofsgenoten mag niet. Juist wel: ik ben geen ja-knikker. Waar is die brede sociaal democratische partij gebleven? Die tijd is niet meer, wordt er dan gezegd. Onbegrijpelijk. Mensen, ziet de ware identiteit van deze politici en denk daaraan bij de volgende verkiezingen. Treurig om te zien dat de PvdA zo te grabbel wordt gegooid.

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per sé onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag ‘geprikkeld’ door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl