Column: Dweilend het songfestival winnen

Dweilend het songfestival winnen

Spannend! De puntentelling! Hebben jullie ook zo’n zin in songfestival-acts die goed zouden passen in de Brabantse cafés tijdens de carnavalsperiode?  ‘Over the top' outfits, vreemde maskers met koeienoren, behaarde benen onder jurken, felgroene dansers op een podium, die achteraf met vlaggetjes zwaaien omdat op zo’n avond het chauvinisme meer dan welkom is…

Door: Volkan Tasdan

Ik kijk er elk jaar naar uit. Ik fantaseer dan altijd dat Bergen op Zoom ook meedoet. De pakkendragers voorop, met de boeren erachter, dweilend op onze Vastenavendhits. Grappig? Ik ben bloedserieus! Als een vrouw met een Aziatisch manga-kapsel die een kip nadoet als winnares uit de bus kan komen, weet ik zeker dat onze dweilchoreografie in de smaak valt bij de bookmakers.

Ook is het altijd genieten als Cornald Maas weer zin heeft om alle negatieve punten van de volgende act op te noemen. “Zo meteen zie je een groep monsters die op een schommel staan te schreeuwen, maar ja, die krijgen waarschijnlijk de hoge scores!” Wat zou pessimist Cornald over onze act zeggen? “Ze zitten constant aan hun neus met hun linkerduim, er loop een soort clown heen en weer en ze zingen in een taal waar niemand iets van begrijpt!”

Hoe dan ook, ik ben ESF fan. Het is echt een vlucht uit de realiteit, met gerobotiseerde presentatoren, de vage acts, overdreven vrolijk publiek, een puntentelling die bijna een halve dag duurt en de gedwongen roep om wereldvrede even tussendoor. Elk jaar weer, chapeau!

Van mij mogen alle 12 punten naar Duncan gaan, dan komt mijn droom voor een dweilact weer een stapje dichterbij, succes Team Duncan!

Columns en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl