Column: Vergeet niet te genieten…

Vergeet niet te genieten…

Indrukwekkend zijn ze, de vakantiefoto’s op social media! Moeilijk kijkend in de verte, net niet in de lens, alsof je niet wist dat de foto genomen werd, met een kustlijn op de achtergrond. Een ‘zomer-filter’ zorgt ervoor dat het er allemaal nog idyllischer uitziet, en toevallig tovert die optie ook nog eens je puisten weg.

Door: Volkan Tasdan

Ik heb het eens nagevraagd tijdens mijn lessen. Hoeveel foto’s maken jongeren nou gemiddeld tot ze tevreden zijn met een het exemplaar dat ‘Instagram-waardig’ is? De schatting was 60. En dit zijn foto’s die zij in het dagelijks leven maken. Hoeveel uren van je kostbare vakantietijd maak je dan in hemelsnaam op aan vakantiekiekjes?

Maar volwassenen doen er ook aan mee. Mond open voor 2 seconden zodat het eruitziet alsof ze het ontzettend naar hun zin hebben, of alleen van hun bruine benen en het zwembad met de vermoeiend sarcastische titels als ‘Goh, wat hebben we het zwaar’. Gefrustreerde thuisblijvers reageren dan snel met ‘Hey, daar ben ik ook geweest, leuk he?’, om toch een soort gevoel te creëren alsof ze niets missen. Ik denk dat we allemaal wel weten hoe leuk iedereen het heeft. Maar vergeet ook niet herinneringen op te slaan, die krijgen misschien geen likes, maar wel genoegdoening waar geen filter tegenop kan!

Geniet van je zomer allemaal, ik zal stiekem ook een paar foto posten, om te laten zien dat ik even een paar weken geen columns schrijf maar extra koude biertjes inschenk om het leven te vieren. Santé!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl