Cook&Co stopt met winkelformule en verdwijnt uit Zuivelstraat

Vanaf 1 juni gaan de filialen gefaseerd sluiten. Wanneer de Bergse locatie de deuren voorgoed dicht doet is nog niet bekend.

AMSTERDAM / BERGEN OP ZOOM – Na het lichtpuntje dat de Kijkshop voorlopig toch hier blijft komt een bedrijf uit de Blokker Holding met minder leuk nieuws. Alle 20 Cook&Co filialen gaan dicht vanaf 1 juni, dus ook de winkel in de Zuivelstraat.

Op dinsdag 19 april is het personeel ingelicht. Inmiddels staat er op de website van de holding ook een persverklaring: "Vanaf 1 juni 2016 richt Cook&Co zich uitsluitend op online verkoop." Hier wordt een betere toekomst van verwacht dan van de stenen winkels.

De omzet van de webwinkel is al jaren stijgend, terwijl de fysieke shops ‘verlieslatend’ worden genoemd. De retailketen zegt geen andere uitweg te zien dan deze en heeft in overleg met de vakbonden een sociaal plan opgesteld. Een woordvoerster meldt dat en nog wordt gekeken binnen de holding of er mensen zij te herplaatsen maar voor de meeste medewerkers wordt het ontslag.