Crazy Little Things brengen samen met Peperbus saluut aan Queen

BERGEN OP ZOOM – De Krabbenfoor heeft donderdagavond een wel heel bijzondere primeur. De Queen-tributeband Crazy Little Things speelt dan -midden in de nacht- Bohemian Rhapsody en het eerste deel wordt vertolkt door het carillon van de Peperbus. Toetsenist Marijn van den Branden kan z’n geluk niet op.

Nog niet zo lang geleden spraken we Marijn over het succes van de tributeband waar hij met zo veel liefde deel van uitmaakt. Overal in Nederland trekken ze volle zalen en inmiddels komt er zelfs een theatertour aan. De toetsenist heeft echter nóg een grote liefde: Bergen op Zoom. Met als stralend middelpunt de Peperbus, die in de nacht van donderdag 25 juli op vrijdag 26 juli een glansrol gaat vervullen in het optreden van Crazy Little Things op de Grote Markt.

Grootse gastmuzikant

Het is die donderdag de eerste dag van de Krabbenfoor en ’s avonds verandert het hart van de stad dan steevast in één grote feestende massa. Niet voor het eerst staat ook deze Bergse ode aan Queen in de line-up. Wel voor het eerst met een gastmuzikant van ongekend formaat. Marijn kan het nog bijna niet geloven: “Ik heb het eerder geprobeerd. Had een e-mail gestuurd naar beiaardier Meike Warmoeskerken maar kreeg er geen antwoord op in eerste instantie. Later bleek dat ze op vakantie was en het pas na ons optreden las.”

Dit jaar deed hij opnieuw een poging en de Bergenaar werd al een beetje nerveus omdat het eerst wederom stil bleef. “Maar het is gelukt!”, klinkt het Juichend. “Ze komt er zelfs eerder voor terug van vakantie, zó leuk vindt ze het. We zijn er echt superblij mee. Zoiets is bij mijn weten nog nooit gedaan.”

Trots

Natuurlijk hebben er eerder songs van Queen uit kerktorens geklonken, legt de muzikant uit. Soms zelfs met begeleiding op de grond. Maar tijdens een live optreden van een tributeband is het voor zover Marijn kon nagaan nog nooit gebeurd. Alle leden van Crazy Little Things zijn dan ook enorm trots én blij dat Meike dit wil doen.

Uitnodiging

Of het niet ingewikkeld is, qua toonsoort? Marijn: “Een carillon zit waarschijnlijk nét iets naast mijn pianospel maar dat pakken we wel op hoor. Kom vooral luisteren!” En die uitnodiging geldt natuurlijk voor iedereen.

Crazy Little Things trapt donderdagavond iets na 22.00 uur af op het podium op de Grote Markt. Beiaardier Meike kan dan nog even rustig aan doen. Haar spel hoog in de lucht zal pas rond middelnacht te horen zijn, als de band aan de laatste nummers van de afrondende set begint. Na die andere klassieker; ‘Don’t Stop Me Now’, wordt het even stil als alles goed gaat. En vervolgens klinkt hoog boven de stad de instrumentele klokkenspelversie van een zin die echt iedereen kent:

Is this the real life..?