Crowfdfunding voor huwelijk terminaal zieke Kelly is inmiddels landelijk nieuws

BERGEN OP ZOOM – Kelly Hekker is 23 jaar en heeft niet lang meer te leven. De kans dat de 2017 niet meer meemaakt is aannemelijk. Toch wil ze graag nog trouwen met haar vriend Ralph en van de tijd die hen nog rest, samen met hun driejarige zoontje, iets moois maken. Een vriendin is een inzamelingsactie begonnen om dit op die korte termijn nog mogelijk te maken. Inmiddels haalt het aangrijpende verhaal ook de landelijke media.

Moniek Kooijman is vrij recent een vriendin geworden van Kelly en was zó geraakt door wat het jonge stel allemaal overkomt dat ze besloot tot deze actie. Ze schrijft erover: "In augustus 2015 stort hun leventje in, nadat er bij Kelly uitgezaaide baarmoederhalskanker wordt geconstateerd." Het heeft zich inmiddels verspreid naar Kelly's heupen, onderrug, knieën en ook darmen. De initiatiefneemster vervolgt: "Ralph en Kelly willen nog dolgraag met elkaar trouwen. Echter door de aankoop en kosten die zij gehad hebben voor hun huis is hier geen budget voor. Ja er zijn gemeentes waar je gratis kan trouwen, maar hoe mooi zou het zijn als WIJ kunnen regelen dat ze een trouwdag krijgen om nooit te vergeten."

De actie werd eerst door lokale en vervolgens provinciale media opgepikt en inmiddels hebben bijvoorbeeld ook Hart van Nederland en het Algemeen Dagblad er aandacht aan besteed. Het beoogde bedrag van 10.000 euro is al behaald maar het is nog wel mogelijk dit te verhogen. De crowdfunding vind je op deze Dream or Donate pagina.