Cultuur-Carrousel 2016 uitgebreid met aantal nieuwe elementen

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – De Cultuur-Carrousel 2016 vindt dit jaar plaats op zondagmiddag 25 september in de Bergse binnenstad en is in vergelijking met de eerste twee edities weer verder uitgebreid. Het evenement speelt zich af op meer locaties dan vorig jaar, dus met meer artiesten, groepen en ensembles en nog gevarieerder dan de vorige keer. Het publiek kan opnieuw zijn eigen programma kiezen en is dus vrij om te gaan waar het wil.

Om de drempel voor het bezoek aan het evenement te verlagen is de entreeprijs teruggebracht van tien naar vijf euro per persoon. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen en er komen ook activiteiten voor de jeugd, zodat ook ouders met jonge kinderen de Cultuur-Carrousel zonder problemen kunnen bezoeken.

De opbrengst is opnieuw bestemd voor de Stichting Vrienden van Hospice De Markies. Vorig jaar kon het mooie bedrag van 5000 euro aan het bestuur worden overhandig. De stichting ondersteunt het werk van het Hospice in financiële en materiële zin.

Jubileum

Het evenement is een initiatief is van de Lionsclub Bergen op Zoom en speelt zich af op de volgende locaties: Den Enghel, Hofzaal Markiezenhof, de kelder van IJssalon Emma aan de Fortuinstraat, Gebouw-T en ’t Zwijnshoofd. De Lionsclub Bergen op Zoom bestaat dit jaar 50 jaar, om die reden krijgt het programma een extra feestelijk tintje.

In de programmering wordt natuurlijk rekening gehouden met tijdstippen en pauzes om wisselingen van het publiek mogelijk te maken. Bij de definitieve samenstelling van het programma proberen de organisatoren tevens rekening te houden met welke genres goed bij elkaar aansluiten. Nieuw is bijvoorbeeld het onderdeel jazz. Tom Goossen gaat met een aantal gerenommeerde artiesten en met muzikale talenten uit Bergen op Zoom een jazzcollege verzorgen in Den Enghel.

Veel variatie

In de kelder van IJssalon Emma staat luistermuziek op het programma. In de Hofzaal van het Markiezenhof biedt het voorlopige programma onder meer cabaret, muziek en dans, met deelname van onder meer de cabaretiers Loes Nuijten en Daphne.

In Gebouw-T treedt Laaiend Vuur op, een coverband van De Dijk. Op dezelfde locatie verzorgt Rick Jonckheere een indrukwekkende show op drums en laten de dansers van Boogie Down op spectaculaire wijze zien wat ze allemaal in huis hebben. In het Vestzaktheater van ’t Zwijnshoofd treedt onder andere de Bergse Operette Vereniging een aantal keren op.

Afterparty

De afterparty is ook deze keer in ’t Zwijnshoofd. Het Duo Luizter zorgt dan voor een muzikaal verhaal, waarna de opbrengst overhandigd wordt aan het bestuur van de Stichting Vrienden van Hospice De Markies. Vervolgens kan er onder het genot van een hapje en drankje worden nagepraat met achtergrondmuziek van Luizter.