D66 is overlast rond Scheldeflat beu

BERGEN OP ZOOM – namens haar partij is fractievoorzitter Carinne Elion-Valter eens gaan zitten voor een brief aan het college. De overlast rondom de Scheldeflat is haar partij een doorn in het oog. Het feit dat er weinig schot zit in het opknappen van de buurt is nog zo’n punt.

De fractievoorzitter haalt aan dat er al heel correspondentie en discussies over de Scheldeflat hebben plaatsgevonden, maar dat er verder weinig lijkt te gebeuren. Ze schrijft: “Er waren grootse plannen met de flat: sloop en nieuwbouw, opknappen van de buurt. Het loopt allemaal niet hard. Omwonenden snappen er niets van.”

Geen reacties op klachten

Volgens D66 ondervinden veel mensen in de buurt overlast van bewoners van de Scheldeflat. Volgens de brief niet alleen jongeren maar ook GGZ patiënten. Er worden blijkbaar auto’s beschadigd en er is veel sprake van lawaai en zwerfvuil. Met klachten bij de gemeente of Stadlander wordt blijkbaar weinig gedaan. Mensen voelen zich van het kastje naar de muur gestuurd. “Ondertussen schiet het opknappen van de wijk niet op. Mensen verliezen zo hun hoop en krijgen de indruk dat ze vergeten worden, iets wat zeer slecht is voor het vertrouwen in bestuur en politiek”, stellen Elion-Valter en haar fractie.

'Doe wat aan lege vlaktes'

Aan het college daarom de vraag of de problemen bekend zijn, serieus worden genomen en eens op aanpak kunnen rekenen. Tevens wil D66 weten wat de concrete plannen voor de wijk zijn en wanneer het braakliggende terrein wordt opgeknapt. Op z’n minst zou -in overleg met Stadlander- de lege vlakten een wat verzorgder aanzien geven toch moeten kunnen, vindt de partij. Dat inspireert omwonenden wellicht ook zelf wat beter voor hun buurt te zorgen, besluit de brief.