D66 stelt: onderhoud en aanzien van Oude Stadhuis niet optimaal

BERGEN OP ZOOM – Namens D66 wijst fractievoorzitter Carinne Elion het stadsbestuur op de matige staat waarin volgens haar partij het Oude Stadhuis verkeert. “Het kloppend hart van Bergen op Zoom” is hoog nodig aan een opknapbeurt toe, schrijft ze.

Het historische pand is niet alleen de plaats waar politici bijeenkomen maar ook “een baken van de stad, een levende geschiedenis”, aldus de D66 fractievoorzitter. Ze meldt echter de eikenhouten trappen en vloeren vaal te vinden, met hier en daar vlekken. En daar blijft het niet bij: “De houten zitting van de bank in de hal smacht naar een lik antiekwas. En hier en daar kunnen de muren een witkwast of herstelwerk gebruiken. Over onzichtbare gebreken hebben we het dan nog niet.”

Verlepte reproducties

Het gaat haar fractie niet alleen om het pand zelf. Elion vervolgt: “Verder verbaast ons dat, waar in de Schepenkamer ooit schilderijen hun verhalen vertelden, nu verlepte reproducties van bloemen en planten hangen. Het kan zijn dat dit ook in andere kamers in het stadhuis het geval is. Het lijkt ons dat de bezoekers die dit gebouw tegen betaling bezoeken wel iets te zien mogen krijgen.” Ze wil weten van het college hoe het staat met het onderhoud, al dan niet gepland, en vraagt of er wat meer werk van de inrichting gemaakt kan worden.