D66 wil scooters en snelle fietsers weren van westelijk fietspad Boulevard

BERGEN OP ZOOM – D66-raadslid Carinne Elion vindt het de hoogste tijd voor een verbod van scooters en snelle fietsers op het het westelijke fietspad van de Boulevard, langs het water. Er wordt nu nog in wisselende snelheden gereden, van de 'relaxte fietser' tot de voorbijsnellende scooter en racende wielrenners. Volgens de fractievoorzitter van D66 ontstaat er daardoor een 'bijzonder onoverzichtelijk geheel'. Met de komst van de Boulevard in Beweging dreigt er een onveilige situatie waarbij 'een ernstig ongeluk niet kan worden uitgesloten', zo stelt de politica. Dat schrijft ze vandaag in een brief aan het college van B&W. 

Volgens Carinne Elion vroeg haar partij al eerder aandacht voor de verkeerssituatie. "Wij suggereerden om van het fietspad langs het water een langzaam-verkeerroute te maken en het fietspad aan de overkant tot reguliere route", zo schrijft ze. Het plan is echter afgewezen omdat het niet uitvoerbaar zou zijn.

Flaneergebied

Elion heeft inmiddels hele andere plannen met het fietspad. Sinds de voltooiing van het Rondje Binnenschelde wordt er steeds meer gewandeld langs het water en over het pad, constateert ze. En, zo is haar oproep aan de burgemeester en wethouders: "Maak er nu eens een echt flaneergebied van!" De mooiste oplossing zou volgens haar zijn, om het fietspad langs de Boulevard vanaf het zwembad tot aan het Kompas bij het trottoir te trekken. "Dus asfalt weg en alleen nog bakstenen, met dan een strook voor de kinderfietsjes en renners of wat skeeleraars." De terrasjes krijgen dan vrij baan. En: "De werknemers van de horeca kunnen in veiligheid werken." Via de rotonde bij het zwembad kan het fietsverkeer dan oversteken.

Fiets te Gast

Vervolgens stelt Elion in haar brief nog enkele vragen aan het college: ze wil weten waarom er zo lang gewacht is met maatregelen te nemen. En, zo stelt ze: zou het college bereid zijn om op korte termijn alsnog 'adequate veiligheidsmaatregelen' te treffen. Verder oppert ze als suggestie nog het (landelijke) concept 'Fiets te Gast', waarbij de Boulevard een voetgangersgebied zou worden waar fietsers als gast doorheen mogen. Carinne Elion wil binnen 30 dagen schriftelijk antwoord op haar vragen.