D66 wil van stoeptegels op fietspaden af

BERGEN OP ZOOM – D66 spreekt het college aan op een onveilige situatie op de Rooseveltlaan, die ernstige gevolgen had voor een bestuurder van een bromfiets. Volgens de fractie is de gemeente aansprakelijk voor het ongeval.

“Hoewel over het algemeen wordt gezegd dat de raadsleden niet over loszittende stoeptegels horen te praten, wil D66 nu enige kritische vragen stellen over dit onderwerp.” Zo opent raadslid Ömer Duman een brief aan B en W. Vanwege een ‘bijzonder ongelukkige situatie’ aan de Rooseveltlaan wil hij daarop toch een serieuze uitzondering maken.

Flinke verwondingen

Op zaterdag 30 juni reden twee jongens op een bromfiets die, zo verzekert Duman, netjes begrensd is. Omdat ze net van de rotonde kwamen, kan hun snelheid nooit hoger geweest zijn dat 18 kilometer per uur, schrijft hij. Toch ging het mis toen het voorwiel een losliggende tegel raakte en de bromfiets daardoor omhoog schoot. De bestuurder kwam dermate ongelukkig terecht dat hij per ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht en er 28 hechtingen kreeg. Het voertuig is zelfs totall loss verklaard.

Aansprakelijk

Hierna is op het fietspad een waarschuwingspaal geplaatst om een vervolg te voorkomen, maar beter was natuurlijk geweest als het nooit zo ver had gekomen. D66 wil weten waarom een fietspad als dit zo slecht wordt onderhouden en gecontroleerd. Ook vraagt Duman aan het college of de gemeente contact gaat opnemen met de jongens. Hij laat weten dat zijn fractie vindt dat de gemeente aansprakelijk gesteld kan worden voor het ongeluk en wil het liefst dat fietspaden overal geasfalteerd worden. In ieder geval zouden stoeptegels moeten verdwijnen, aldus de brief.

Foto: D66