Dader ingegooide ruit politiebureau tot 11 april de kans zich vrijwillig te melden

BERGEN OP ZOOM – Het Politieteam Bergen op Zoom zette eerder al een bericht online over een poging tot het ingooien van een ruit in hun pand. Ze waarschuwden de 'anonieme' dader dat er camerabeelden zijn en dat die er verstandig aan deed zichzelf te melden. Vandaag plaatsten ze een bericht met een laatste kans, alvorens de beelden van dit individu online gaan.

Op 23 maart werd gooide een 'onbekende' een steen tegen het glas bij het politiebureau aan de Jacob Obrechtlaan. Via de social media deed het Politieteam Bergen op Zoom meerdere malen een oproep, gericht aan de dader en getuigen. Er zijn camerabeelden van de verdachte, die wilde het politieteam echter niet zo maar publiceren om de identiteit van de stenengooier vast te stellen. Deze kreeg eerst de kans zich zelf te melden maar dat is vooralsnog niet gebeurd. Daarom gaat het onderzoek een volgende fase in.

Om alle zorgvuldigheid in acht te nemen is er overleg geweest met de Officier van Justitie over het tonen van de beelden via de media. Die gaat daar mee akkoord, mits de dader nog enige dagen tijd krijgt zich alsnog zelf aan te geven. Als die zich niet uiterlijk maandag 11 april meldt bij de politie worden de beelden, waarop de verdachte blijkbaar duidelijk zichtbaar is, alsnog openbaar gemaakt.