Dronken Bergenaar (24) aangehouden na wilde achtervolging

Bij de parkeerplaats van tankstation Mastpolder kon de man uiteindelijk worden aangehouden. Hij reed met snelheden tot 170 kilometer per uur en haalde levensgevaarlijke manoeuvres uit. (Archieffoto: Rijkswaterstaat)

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM – Een 24-jarige dronken automobilist uit Bergen op Zoom is na een razende achtervolging op de A58 aangehouden. De man ging er vandoor bij een politiecontrole aan de Van Beethovenlaan in Roosendaal, en draaide vervolgens de snelweg op. Met hoge snelheid en levensgevaarlijke manoeuvres probeerde hij de achtervolgende politiewagens kwijt te raken. Uiteindelijk kon hij bij benzinestation Mastpolder worden aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig. De Bergenaar bleek geen geldig rijbewijs te hebben

De bestuurder van de blauwe Seat kreeg rond kwart voor twee 's nachts uur een stopteken vanuit een surveillerende politiewagen. De auto bleek niet APK-gekeurd en daarover werd de bestuurder door de agenten aangesproken. De Bergenaar ging er echter met hoge snelheid vandoor en draaide de snelweg A58 op. De man deed de verlichting van zijn auto uit en reed met snelheden van 150 tot 170 km/u. De vluchtende automobilist haalde daarbij gevaarlijke capriolen uit. Zo ging hij met gedoofde verlicht vlak voor een vrachtauto rijden in een poging om zo op het allerlaatste moment ongezien een afrit te kunnen nemen. 

Proces-verbaal

De verdachte kon uiteindelijk op het terrein van tankstation Mastpolder, langs de A58, gearresteerd worden. Hij pleegde verzet tegen zijn arrestatie en was dronken. Hij weigerde alle medewerking aan een ademonderzoek. Verder was zijn rijbewijs ongeldig verklaard. De man zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden. 

Bron: Politie RE Zeeland/West-Brabant