Dagbesteding Lambertijnenhof feestelijk heropend

BERGEN OP ZOOM – Het was een feestelijk moment vrijdagmiddag, de heropening van de vernieuwde dagbesteding van de Lambertijnenhof. Niet alleen is het gebouw in een nieuw jasje gestoken, het is meteen wat slimmer ingedeeld. Daar hoorde niet alleen een officieel moment bij maar ook een speciale rap.

Er stond een flinke opkomst voor de entree van het pand, vrijdagmiddag om twee uur. Bewoners, familie, medewerkers, buurtgenoten en andere geïnteresseerde wilden graag met eigen ogen aanschouwen hoe de nieuwe dagbestedingsruimtes eruit zien. Ze werden welkom geheten door bestuurder Marjolijne Lewis, die onder meer vertelde over de indeling. Deze is gebaseerd op de thema’s Stad, Land en Water en varieert van prikkelarm (bewust achterin geplaatst) tot prikkelrijk. Zo is er voor iedere cliënt een passende omgeving.

Swingende rap

Namens de gemeente was wethouder Andrew Harijgens present. Die maakte in zijn korte toespraak nog een kleine zijsprong naar één ander belangrijk thema dat hij in portefeuille heeft: duurzaamheid. Ook op dat vlak prees hij S&L Zorg voor de initiatieven. En alvorens het zelfgemaakte lint werd doorgeknipt en men werkelijk binnen mocht kijken, was er nog een optreden van een aantal bewoners, die een eigen rap presenteerden. Deze ging natúúrlijk ook over de heropening en kon op flink wat applaus rekenen. Met zo’n swingende start moet het eigenlijk wel goedkomen hier.