Datum Santarun bekend; nog wel lokale goede doelen gezocht

BERGEN OP ZOOM (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – De organisatie van de Bourgondische Santarun heeft de datum bekend gemaakt voor de zesde editie. Die gaat plaatsvinden op 21 december aanstaande en zal weer om 15.00 uur starten vanaf de ijsbaan vanaf op de Grote Markt.

Het thema dit jaar is 'Après-ski in een team' en dat team zijn alle kerstmannen tezamen, meldt Joris Völker als woordvoerder van de organisatie. Voor de opening wordt weer een bekend persoon uitgenodigd maar wie dat is blijft nog even geheim. Afgelopen maakte de entertainer Huub Hangop er een groot feest van.

IJsbaan

De samenwerking met de nieuwe uitbaters van de ijsbaan blijft overeind. Dit is volgens Völker zeer goed bevallen. De eerste gesprekken hebben alweer plaats gevonden, met als insteek om het nog meer een onderdeel te laten zijn van de ijsbaan, Daar zullen tijdens de Santarun dus meerdere activiteiten plaatsvinden. De dag wordt afgesloten met het bekende Après-ski feest met o.a. DJ Alex en wederom een verrassingsoptreden. "En dan zal het dak er weer afgaan!", aldus Völker.

Meld je goede doel

De Santarun streeft er elk jaar naar om ook een paar goede doelen te voorzien van een mooie bijdrage, dit jaar voor het eerst honderd procent lokaal. De organisatoren vragen onze lezers om suggesties, dus weet je een goed publiek doel. meldt het dan per e-mail: info@primavendi.nl

Joris Völker laat ook weten dat de route weer door de binnenstad trekt en er vele stops en een "paar echte fun elementen" komen, waaronder wederom een luchtkussen bij de Gevangenpoort. Het moet vooral een groot feest zijn, voor de lopers én de stad. De Santarun vond zes jaar geleden voor het eerst plaats. In de afgelopen jaren is er al bijna 40.000 euro opgehaald voor heel veel goede doelen.