De best bekeken artikelen van 2016

BERGEN OP ZOOM – De tijd van de lijstjes is weer aangebroken en daar doen wij graag aan mee. We hebben onder meer op een rijtje gezet welke artikelen er het meest bekeken zijn, maar ook waar al die lezers zoal vandaan komen. Hallo IJsland en Mozambique!

Omdat we pas in augustus 2015 zijn begonnen, was dit ons eerste hele jaar. Extra leuk om er eens wat 'stats' op na te slaan en te kijken wat en wie we zoal bereikt hebben. Van onze site werden tot en met vandaag, sinds 1 januari 2016, maar liefst zo'n 650.000 pagina's weergegeven. De meeste bezoekers komen natuurlijk uit de gemeente Bergen op Zoom. Dat is 74 procent van het totaal. En naast veel mensen uit de regio zien we tevens lezers uit alle hoeken van Nederland, van Vissingen tot Groningen en van Purmerend tot Maastricht.

Hallo wereld!

Zelfs internationaal weet men ons te vinden. Vanzelfsprekend staat België bovenaan, gevolgd door Spanje, de Verenigde Staten en dan Frankrijk. Grappig echter is dat er werkelijk over de hele wereld wordt gevolgd wat er hier speelt. We komen landen tegen als Peru, IJsland, Afghanistan, China, Nieuw-Zeeland en Mozambique, naast tientallen andere over de hele wereld.

De site wordt net iets vaker door mannen (54 procent) bezocht dan door vrouwen. Qua leeftijdgroepen is het grootste deel (33,5 procent) tussen de 25 en 34 jaar. Gevolgd door de generatie daarvoor, van 18 tot en met 24 jaar (27,5 procent) en die erna, van 35 tot 44. Die laatste groep is goed voor 15,5 procent van de bezoekers. Waar al die mensen ons mee bezoeken? Dat doet 67 procent met een smartphone, 17 procent met een tablet en het overige deel met een deskop.

En dan nu… Het lijstje!

We hebben een overzicht gemaakt van de 10 meest bezochte nieuwsitems maar willen de eervolle vermelding voor één fotoalbum zeker niet vergeten. Dat was een reportage van het bezoek van het koningspaar, op 16 februari. De top tien van bestbezochte pagina's (ze zijn aanklikbaar, voor als je nog eens terug wilt lezen) met artikelen is als volgt:

  1. Bergse 'Straathyena's' op Facebookpagina die vandalisme en vernieling verheerlijkt

  2. Bergse tienermeisjes (16) Sam Bruijs en Femke Lucas vermist

  3. Vermiste Femke en Sam belden met Nederlandse vriendin

  4. Traumahelikopter kon niet landen op Grote Markt voor oud-prins en ereburger Kees Becht

  5. V&D de eerste dag weer dicht na grimmige sfeer

  6. Overleden fietser is Spado-erelid Jan Dietvorst (83)

  7. Moeder zoekt getuigen van vechtpartij aan Burgemeester Stulemeijerlaan

  8. Oude vrouw beroofd van bankpas bij Nettorama

  9. Fietsster (78) overleden na ongeluk met lijnbus

  10. Prinselijke ontmoeting bij Bravis