De Bourgondiër ‘gestrikt’ vanwege bijzondere actie voor voedselbank

BERGEN OP ZOOM – Wie de Grote Markt op komt kán het niet ontgaan: op de gevel van De Bourgondiër prijkt een enorme strik. Die dient natuurlijk als sfeerversiering voor de komende feestdagen maar kondigt tevens een mooie actie aan voor het goede doel.

Het hotel-restaurant is als geschenk ingepakt omdat het bedrijf zelf een cadeau wil geven, en wel aan de mensen die dit het hardst nodig hebben. Lang niet voor iedereen is uit eten gaan, wat velen in deze tijd van het jaar graag nog eens extra doen, zo maar betaalbaar. Op Facebook legt het team van De Bourgondiër uit zich er heel goed van bewust te zijn dat een diner of lunch buiten de deur voor een deel van de samenleving allesbehalve ‘gewoon’ is.

Inspirerend

Het bedrijf doet vaker aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), valt te lezen. Er wordt onder meer gedoneerd aan de kinderafdeling van het ziekenhuis en in de komende feestdagentijd is er dus speciale aandacht voor de minder bedeelde medemens. Deze periode gaan de schenkingen naar de voedselbank. "Wij zien dit gebaar als een cadeautje”, meldt het team op Facebook. En dat inspirerende voorbeeld mag iedereen zien, zo veel is duidelijk.

Foto's: Hotel-Restaurant De Bourgondiër